24. EMA: Kulinarski vremeplov muzeja Šibensko-kninske županije
24. Edukativna muzejska akcija posvećena je temi hrane u muzejima.
Muzeji Šibensko-kninske županije - Muzej grada Šibenika, Gradski muzej Drniš, Kninskim muzej te Muzej betinske drvene brodogradnje u suradnji s Turističko ugostiteljskom školom Šibenik osmisli su program za sve uzraste. Udruženim snagama približiti ćemo prehranu od prapovijesti, antike, srednjeg vijeka te do 18.stoljeća kroz edukativne, kreativne i kulinarske radionice. Sudionici će moći pripremati hranu po receptima iz različitih povijesnih razdoblja. Svaki sudionik EMA biti će zadužen prezentirati jedno povijesno razdoblje kroz hranu.
Učenici turističko ugostiteljske škole i njihova mentorica Biserka Šmit voditi će kulinarsku radionicu u kojoj će ostali školski uzrasti kao pomoćni kuhari pomagati u pripremi jela. A za sudionike manje sklone pokazivanju svojih kulinarskih vještina biti će organizirane zabavne aktivnosti i edukacije o povijesnim razdobljima na ležeran način u provedbi kojih će nam se pridružiti i JU NP Krka.
Vremenik radionica Kulinarskog vremeplova:
- 6. svibnja, 10 - 14 sati: DRNIŠ (Gradski muzej Drniš) - Kulinarski vremeplov - antika
- 8. svibnja, 11 - 15 sati: DANILO (Muzej Grada Šibenika) - Kulinarski vremeplov - prapovijest
- 10. svibnja, 10 - 14 sati: KNIN (Kninski muzej) - Kulinarski vremeplov - srednji vijek
- 16. svibnja, 11 - 15 sati: BETINA (Muzej betinske drvene brodogradnje) - Kulinarski vremeplov - 18. stoljeće
- 18. svibnja, 10 - 15 sati: BURNUM (JU NP Krka) - Kulinarski vremeplov: prapovijest - 18. st.