Osnovan 1960. godine
  • 1
  • Aktualno

NAJAVA: Radionica kiparstva za djecu i odrasle u sklopu Meštrovićevih dana

Otvorene su prijave za radionice kiparstva za djecu i odrasle koje će u sklopu Meštrovićevih dana biti održane na Kliještima Tvrđave sv. Ivana u četvrtak 10. kolovoza.

Dječja radionica trajat će na Kliještima Tvrđave od 9 do 12 sati, a namijenjena je polaznicima u dobi od 10 do 15 godina, dok će radionica za odrasle biti održana u poslijepodnevnim i večernjim satima istog dana, od 18 do 21 sati.

Sudionici će se tako imati priliku upoznati s vještinom modeliranja u glini, tehnikama i načinom razmišljanja u procesu istraživanja i stvaranja umjetničkog djela te izraditi portret uz stručno vodstvo akademskih kipara.

Maksimalan broj polaznika po radionici je 12, a prijaviti se možete putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., uz kontakt podatke i naznaku za koju ste radionicu zainteresirani.

NAJAVA: Otvaranje stalnog postava Gradskog muzeja Drniš

Dragi naši vjerni pratitelji i posjetitelji i svi oni koji ćete to tek postati, našem desetegodišnjem trudu se uskoro nazire kraj i svečano objavljujemo da ove godine na blagdan sv. Roka i Dan grada Drniša otvaramo svoj novi stalni postav.

Svi zainteresirani mogu ga razgledati toga dana (16.08.2023. godine) u vremenu od 17,30 do 19 sati.

Radujemo se vašem dolasku!

Nastavi čitati

NAJAVA: Izložba "Portreti" autorice Nelke Čular

Izložba "Portreti" autorice Nelke Čular održati će se 16.6.2023. godine s početkom u 20 h.

Nelka Čular rođena je 1956. godine u Unešiću. Završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu 1984. godine, smjer kiparstvo. Radila je kao nastavnica likovne kulture u Zagrebu do mirovine 2015. godine. Živi u Zagrebu. Imala je samostalnu izložbu u Drnišu 1998. godine. Naslikala je postaje Križnoga puta za župnu crkvu u Lišanima Ostrovičkim, potom svetoga Ciprijana za crkvicu u Smokvici te Posljednju večeru i blaženog Alojzija Stepinca za crkvu u Vukmaniću.

Posljednjih godina intenzivno se posvetila slikanju i crtanju portreta, a među portretiranima prevladavaju bliski ljudi i poznanici. Na izložbi je od slikarskih tehnika zastupljeno ulje na platnu, a od crtačkih tehnika grafitna olovka, pastelna olovka i ugljen. Manji dio izloženoga opusa posvećen je sakralnim motivima. Posredstvom prikaza svetačkih likova i blaženika izražava osobni pristup duhovnosti, te prihvaćanje vlastitoga likovnog talenta kao milosnoga Božjeg dara.

Radujemo se vašem dolasku!

Nastavi čitati

Otvoreno za posjetitelje: 08:00 - 10:30 i 11:30 - 14 sati (ponedjeljak - petak)

Cjenik

  • Pojedinačno - 4 €
  • Grupe (10 i više osoba) - 3 €
  • Djeca i umirovljenici - 2 €Stručno vodstvoGrupni posjetiMuzejska trgovinaFotografiranje uz dozvolu kustosa