Osnovan 1960. godine
  • 1
  • Aktualno

NAJAVA: Izložba "Mura Incognita: Nepoznata utvrđenja Šibenika i okolice" povodom Noći muzeja 2023.

Ovogodišnji program za Noć muzeja realizirat ćemo u suradnji s JUK Tvrđava kulture Šibenik. Svi ljubitelji arheologije i povijesti doći će na svoje, neće nedostajati ni zabavnoga druženja, a kao svake godine možete doći do muzejskih publikacija po povoljnijim cijenama.

Izložba "Mura Incognita: Nepoznata utvrđenja Šibenika i okolice", autora Josipa Pavića i Andrije Nakića, predstavlja rezultate istraživačkih aktivnosti Odjela za kulturno-povijesnu baštinu JUK Tvrđava kulture Šibenik u razdoblju od 2017. do 2021. godine.

Nastavi čitati

NAJAVA: Drniš OBJEKTIV(NO) II: 65. godišnjica postavljanja Vrela života i 60. obljetnica smrti I. Meštrovića

Druga fotografska izložba iz ciklusa "Drniš OBJEKTIV(NO)" posvećena je dvjema obljetnicima našega velikog umjetnika Ivana Meštrovića – 65. obljetnica postavljanja fontane Vrelo života u drniškome gradskom parku te 60. godišnjica umjetnikove smrti.

Fontana je na svojem današnjem mjestu od 25. kolovoza 1957. godine, a obljetnica Meštrovićeve smrti bila je početkom godine –16. siječnja. Umro je u SAD-u, no njegova želja je bila da mu posljednje počivalište bude u domovini. Umjetnikovi posmrtni ostaci preneseni su u domovinu te je 24. siječnja praćen nepreglednom povorkom ljudi sahranjen u crkvici Presvetog Otkupitelja u Ružiću/Otavicama koju je namijenio za obiteljsku grobnicu.

Nastavi čitati

NAJAVA: 27. Edukativna muzejska akcija

Središnji program ovogodišnje Edukativne muzejske akcije održat ćemo baš na Međunarodni dan muzeja - 18. svibnja.

Brojna djeca iz drniške Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog okupit će se u našem dvorištu i saznat će sve o tradicionalnome ruhu i plesovima koje su voljele naše prabake.

Kulturno-umjetnička udruga Miljevci prenijet će im svoja znanja o baštini koju njeguju i promiču u svojim nastupima.

Djeca će obići i stalni postav muzeja koji u svojim vitrinama također čuva dio narodne baštine koja nam je ostavljena u naslijeđe.

Nastavi čitati

Otvoreno za posjetitelje: 08:00 - 10:30 i 11:30 - 14 sati (ponedjeljak - petak)Stručno vodstvoGrupni posjetiMuzejska trgovinaFotografiranje uz dozvolu kustosa