Osnovan 1960. godine
  • 1
  • Aktualno

NAJAVA: Izložba povodom 530. godišnjice spomena grada Drniša

Zanimljivo je da je ime grada Drniša u arhivskim zapisima po prvi put zabilježeno 8. ožujka, dana koji se tijekom 20. stoljeća počeo obilježavati kao Međunarodni dan žena.

Ove godine prigodnom izložbom obilježavamo 530. godišnjicu toga zapisa. A da ne bismo pokvarili planove brojnim ženama koje su već isplanirale prigodna obilježavanja svojega dana, otvorenje izožbe će biti u 11 sati. Nadamo se da će zaposleni sugrađani moći vrijeme dnevne pauze prilagoditi za dolazak u muzej!

Nastavi čitati

NAJAVA: Radionica kiparstva za djecu i odrasle u sklopu Meštrovićevih dana

Otvorene su prijave za radionice kiparstva za djecu i odrasle koje će u sklopu Meštrovićevih dana biti održane na Kliještima Tvrđave sv. Ivana u četvrtak 10. kolovoza.

Dječja radionica trajat će na Kliještima Tvrđave od 9 do 12 sati, a namijenjena je polaznicima u dobi od 10 do 15 godina, dok će radionica za odrasle biti održana u poslijepodnevnim i večernjim satima istog dana, od 18 do 21 sati.

Sudionici će se tako imati priliku upoznati s vještinom modeliranja u glini, tehnikama i načinom razmišljanja u procesu istraživanja i stvaranja umjetničkog djela te izraditi portret uz stručno vodstvo akademskih kipara.

Maksimalan broj polaznika po radionici je 12, a prijaviti se možete putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., uz kontakt podatke i naznaku za koju ste radionicu zainteresirani.

NAJAVA: Otvaranje stalnog postava Gradskog muzeja Drniš

Dragi naši vjerni pratitelji i posjetitelji i svi oni koji ćete to tek postati, našem desetegodišnjem trudu se uskoro nazire kraj i svečano objavljujemo da ove godine na blagdan sv. Roka i Dan grada Drniša otvaramo svoj novi stalni postav.

Svi zainteresirani mogu ga razgledati toga dana (16.08.2023. godine) u vremenu od 17,30 do 19 sati.

Radujemo se vašem dolasku!

Nastavi čitati

Otvoreno za posjetitelje: 08:00 - 10:30 i 11:30 - 14 sati (ponedjeljak - petak)

Cjenik

  • Pojedinačno - 4 €
  • Grupe (10 i više osoba) - 3 €
  • Djeca i umirovljenici - 2 €Stručno vodstvoGrupni posjetiMuzejska trgovinaFotografiranje uz dozvolu kustosa